na sladko v kuchyni

Vanilkové rožky, polomáčané v čokoláde

Vyskúšajte našu, zdravšiu verziu.

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 100g ovsená múka
  • 200g špaldová celozrnná múka
  • 100g mandľová múka (alebo pomleté vlašské orechy)
  • 20g chia semienka
  • 120g med
  • 3PL voda
  • 200g maslo (studené, nastrúhané na hrubom strúhadle)
  • štipka soli
  • 3 kvapky vanilkovej arómy (alebo vanilkový struk)

Na polevu:

  • 3 PL med
  • 3PL kakao
  • 3PL kokosový olej

Postup:

Všetky ingrediencie vymiesime do tvárneho cesta. Vďaka studenému maslu sa s ním dobre pracuje, preto môžeme rožky ihneď tvarovať a ukladať na papierom vystlaný pekáč. Cesto rozdelím na 10g guličky a z nich potom ušúľam rožteky. Robievam to preto, lebo nemám dobrý odhad. Ale vy môžete použiť aj “šúľancovú” metódu: ušúľate dlhý šúľanec, ktorý pokrájate na približne rovnaké časti a vytvarujete z nich rožky. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov a dva plechy naraz pečieme cca 10 minút. Z tejto dávky nám vyjde cca 80ks rožkov. Ja rada pečiem aj z polovičnej dávky. V tom prípade sa čas pečenia iba jedného plechu skráti na 6-7 minút.

Polevu si pripravíme dôkladným zmiešaním tekutého medu, tekutého kokosového oleja a kakaa. Rožky namáčame v poleve a necháme vychladnúť v chladničke.

Tip: Ak do cesta pridáte 4 odmerky proteínového prášku, každý cca 10 gramový rožok obohatíte o ďalší celý 1g bielkovín. Kvalita cesta sa pridaním proteínu nezmení.

  •  
  •  

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.