na slano v kuchyni

Kešu majonéza

Táto alternatíva klasickej majonézy poteší hlavne tým, že je omnoho ľahšie stráviteľná. Jemná oriešková chuť vám ostane v pamäti a ak sa náhodou zvýši, dá sa použiť aj do omáčok, alebo ako ľahká nátierka. :-).

Ingrediencie:

  • 150g kešu raw orieškov
  • 100g tekutiny (voda, zeleninový vývar)
  • 2PL šťavy z citróna
  • soľ
  • korenie

Postup:

Kešu zalejeme vriacou vodou a necháme v miske odstáť. Po hodine scedíme a ku kešu pridáme ostatné ingrediencie. Ponorným mixérom všetko mixujeme cca 3 minúty, resp. pokiaľ sme spokojní s konzistenciou majonézy. Hotovo :-).

  •  
  •  

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.