na sladko v kuchyni

Oreo koláč

Improvizácia v kuchyni s našimi deťmi dnes dopadla takto. Cesto je najuniverzálnejší hrnčekový recept, ktorý u nás tvorí základ 90% všetkých koláčov a dá sa kombinovať s jogurtom, kefírom, proťákom, vegan alternatívami a bezlepkovými ingredienciami. Stačí dodržať pomer hrnčekov a koláč sa podarí. Vždy. Fakt😊 .

Ingrediencie:

na cesto:

  • 2 hrnčeky múky (ja som použila špaldovú celozrnnú)
  • 1 hrnček mlieko
  • 3 vajcia
  • pol hrnčeka oleja (ja som použila olivový)
  • pol hrnčeka hnedého cukru
  • 1 prášok do pečiva
  • 2 PL kakao
  • štipka soli

Na plnku:

  • 350g tvaroh
  • 160g maslo
  • 4 PL hnedého cukru

Postup:

Všetky ingrediencie na cesto vymiešame do hladkého redšieho cesta, ktoré vylejeme na stredne veľký pekáč, vystlaný papierom na pečenie. Pečieme na 180 stupňoch, pol hodiny. Plnku pripravíme vyšľahaním masla, tvarohu a cukru. Šľaháme, až nám vznikne jemný, penový krém. Vychladnutý koláč prerežeme pozdĺžne v strede a na spodný plát vyklopíme plnku, ktorú rovnomerne rozotrieme. Na plnku opatrne položíme vrchný plát koláča. Odložíme do chladničky, aby plnka trošku stuhla. Stačí nakrájať a môžeme podávať. Dobrú chuť ❤.