Improvizácia v kuchyni s našimi deťmi dnes dopadla takto. Cesto je najuniverzálnejší hrnčekový recept, ktorý u nás tvorí základ 90% všetkých koláčov a dá sa kombinovať s jogurtom, kefírom, proťákom, vegan alternatívami a bezlepkovými ingredienciami. Stačí dodržať pomer hrnčekov a koláč sa podarí. Vždy. Fakt😊 .
Ingrediencie:
na cesto:
- 2 hrnčeky múky (ja som použila špaldovú celozrnnú)
- 1 hrnček mlieko
- 3 vajcia
- pol hrnčeka oleja (ja som použila olivový)
- pol hrnčeka hnedého cukru
- 1 prášok do pečiva
- 2 PL kakao
- štipka soli
Na plnku:
- 350g tvaroh
- 160g maslo
- 4 PL hnedého cukru
Postup:
Všetky ingrediencie na cesto vymiešame do hladkého redšieho cesta, ktoré vylejeme na stredne veľký pekáč, vystlaný papierom na pečenie. Pečieme na 180 stupňoch, pol hodiny. Plnku pripravíme vyšľahaním masla, tvarohu a cukru. Šľaháme, až nám vznikne jemný, penový krém. Vychladnutý koláč prerežeme pozdĺžne v strede a na spodný plát vyklopíme plnku, ktorú rovnomerne rozotrieme. Na plnku opatrne položíme vrchný plát koláča. Odložíme do chladničky, aby plnka trošku stuhla. Stačí nakrájať a môžeme podávať. Dobrú chuť ❤.