na sladko v kuchyni

Tvarohová bábovka

Nerada nálepkujem jedlo, preto tejto bábovke nebudem dávať moderné prívlastky, ako low carb, fitness, či proteínová… je jednoducho nutrične hodnotnejšia, ako klasická hrnčeková (aj keď nepohrdnem ani takou). Dnes nám dobre padla ku kávičke a zajtra mám v pláne nám ju naložiť na raňajky.

Ingrediencie:

  • 350g tvaroh
  • 1 hrnček mandľová múka
  • 1 hrnček kefír (mlieko)
  • 4 vajíčka
  • 1PL psullium
  • 1 sáčok prášok do pečiva
  • 4 PL olivový olej
  • 1 hrnček trstinový cukor
  • štipka soli

Postup:

Tvaroh som nastrúhala na jemnom strúhadle, lebo bol tvrdý a hrudkovitý. Ak máte jemný tvaroh, tento krok vynechajte. Všetky ingrediencie spolu zmiešame do redšieho cesta. Formu na bábovku vymastíme jemnou vrstvou oleja a vysypeme tenkou vrstvou kokosovej, kukuričnej, alebo inej bezlepkovej múky. Cesto vylejeme do formy a pečieme 35 minút na 180 stupňoch. Upečenú bábovku vyklopíme z formy a po vychladnutí môžeme nakrájať a podávať. Dobrú chuť. ❤

  •  
  •  

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.