Tieto koláčiky sú jednoduché na prípravu a ak ich ešte efektne vyčamčáte, sú celkom fotogenické. Len ich je nejako málo, zajtra asi spravím ďalšie 😊.
Ingrediencie:
na korpus:
- 100g mandľová múka
- 50g arašidové maslo
- 1 prezretý banán
- 2PL med (alebo iné sladidlo)
- štipka soli
na plnku:
- 300g macsarpone
- 100g tvaroh
- 1 vajce
- 2PL med
- štipka soli
na ozdobu:
- bobuľové ovocie
- mäta
Postup:
V menšej miske vidličkou popučíme prezretý banán, pridáme ostatné ingrediencie a vymiešame tvárne cesto. Prstami natlačíme na dno muffinových formičiek, vyvýšime aj do bokov, cca do jednej tretiny. Upečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov, 15 minút. Kým sa pečú korpusy, pripravíme plnku. V miske zmiešame mascarpone s tvarohom, medom, štipkou soli a vajíčkom. Šľaháme pár minút, až nám vznikne jemná, homogénna hmota. Formičky s vychladnutými upečenými korpusmi naplníme plnkou do výšky maximálne centimeter pod okraj košíčka. Pečieme na 150 stupňoch, 25 minút. Hotové koláčiky necháme vychladnúť na kuchynskej linke a odložíme do chladničky aspoň na hodinku. Vyklopíme ich z formičiek. Ozdobíme podľa fantázie a môžeme sa do nich pustiť :-).
Pozn.: Z tejto dávky mi vyšlo presne 12 ks koláčikov.