na sladko v kuchyni

Koláč z nevydarenej bábovky

Dnes som bola presvedčená, že upečiem jednu super bielkovinovú, gluten free tvarohovú bábovku. Aby bola nadýchaná, z bielkov som vyšľahala sneh, ktorý som vmiešala do cesta a spokojná som dala bábovku piecť. O pol hodinky krásne zväčšila objem a ja som si už v hlave vizualizovala, ako bábovečku ozdobím, nafotím… Ibaže… po vyklopení, polovica bábovky ostala vo forme. Vláčne cesto to nevydržalo a pozdĺž celej plochy sa roztrhlo. Jemne znechutená, som ju nechala vychladnúť a po chvíľke kombinovania, som vymyslela takýto rýchly recyklovaný koláčik. Moje cesto bolo vďaka tvarohu tvárne, preto som už nemusela pridávať nič. No ak budete mať koláč, ktorý je sypkejší, pridajte niečo lepivé: med, arašidové maslo, jemný tvaroh, jogurt, alebo maslo….

Ingrediecncie:

  • 1 nepodarená bábovka, alebo iný koláč, s ktorým nie ste spokojní
  • 1 téglik jogurtu (150g)
  • 2 pomaranče
  • 1 čl škorice

Postup:

Koláč, ktorý sa nám nevydaril podľa našich predstáv rozmrvíme v miske. Ak je príliš sypký, pridáme mu odoka “lepidlo”: tvaroh, príp. med, maslo, jogurt… Tortovú formu (moja s priemerom 24cm) vystelieme papierom na pečenie a na dno utlačíme rozmrvený koláč. Vyvýšime aj do bokov cca 2 cm. Jogurt rovnomerne rozprestrieme na utlačený “korpus”. Pomaranče umyjeme a ošúpeme. Nakrájame na kolieska a poukladáme na koláč. Pomaranče jemne posypeme škoricou pomocou sitka. Upečieme v rúre na 180 stupňoch, 15 minút. Necháme vychladnúť na linke a odložíme do chladničky do nasledujúceho dňa. Hotovo ❤.

  •  
  •  

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.