Pravý dôvod, prečo som dnes pripravila na večeru šošovicový hummus je, že sa snažím minúť zásoby trvanlivých potravín. Nedávno sme mali šošovicovú polievku s klobáskou. Dnes som zvolila niečo kaloricky menej náročné. A keď to funguje s cícerom, tak by to malo fungovať aj so šošovicou, no nie? 🙂
Ingrediencie:
- 1 hrnček šošovice
- 2PL olivového oleja
- 2PL tahini pasta
- 2 strúčiky cesnaku
- 2PL citrónovej šťavy
- soľ
- korenie
Postup:
Večer zalejeme šošovicu vodou a necháme v miske, na linke odstáť do nasledujúceho dňa. Pred varením šošovicu prepláchneme a scedíme. Varíme vo vode bez soli na miernom plameni, cca 30-40 minút, domäkka. Uvarenú šošovicu scedíme a necháme vychladnúť. Do misky s vychladnutou šošovicou pridáme ostatné ingrediencie a vymixujeme do hladkej nátierky. Ak treba, dochutíme soľou a korením. Hotovo, dobrú chuť ❤.