na slano v kuchyni

Nátierka z pečenej mrkvy

Veľkonočné dobroty sme úspešne skonzumovali, na rad prichádza niečo na odľahčenie.

Ingrediencie:

  • 500g mrkva
  • 2PL smotanová nátierka
  • soľ
  • korenie
  • 1PL olivový olej

Postup:

Mrkvu ošúpeme a nakrájame na hrubšie kolieska. Nakrájanú mrkvu v miske zmiešame so soľou, korením a olivovým olejom. Na plech vystlaný papierom na pečenie vysypeme mrkvu a dáme piecť na 180 stupňov domäkka, cca 30 minút. Upečenú mrkvu vložíme do hlbšej misky, pridáme smotanovú nátierku a vymixujeme ponorným mixérom dohladka. Hotovo.

  •  
  •  

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.