Dnes som nám pripravila na olovrant baklažánovú pomazánku. A aj som si ju sama zjedla… tatko Matej bol v práci, deti sa viac zaujímali o muffiny zo včera. Ale recept je jednoduchý, pomazánka sa dá použiť aj ako omáčka do cestovín, či príloha k mäsku.
Ingrediencie:
- 3-4 ks tenkých baklažánov, alebo 2 guľaté
- 2-3 PL olivového oleja
- soľ
- korenie
- 2 strúčiky cesnaku
- šťava z polovice limetky
Postup:
Umytý baklažán prekrojíme pozdĺžne, narežeme v dužine do mriežky a osolíme. Necháme 15 minút „spotiť sa“, opláchneme a vyžmýkame. Poukladáme ich na plech a pierkom ponatierame jemnou vrstvou olivového oleja. Pečieme na 180°C, 40 minút. Keď je baklažán upečený domäkka, pomocou lyžice vydlabeme dužinu a dochutíme limetkovou šťavou, soľou, korením a cesnakom. Túto zmes stačí rozmixovať ponorným mixérom. Dobrú chuť.