na slano v kuchyni

Baklažánová pomazánka

Dnes som nám pripravila na olovrant baklažánovú pomazánku. A aj som si ju sama zjedla… tatko Matej bol v práci, deti sa viac zaujímali o muffiny zo včera. Ale recept je jednoduchý, pomazánka sa dá použiť aj ako omáčka do cestovín, či príloha k mäsku.

Ingrediencie:

  • 3-4 ks tenkých baklažánov, alebo 2 guľaté
  • 2-3 PL olivového oleja
  • soľ
  • korenie
  • 2 strúčiky cesnaku
  • šťava z polovice limetky

Postup:

Umytý baklažán prekrojíme pozdĺžne, narežeme v dužine do mriežky a osolíme. Necháme 15 minút „spotiť sa“, opláchneme a vyžmýkame. Poukladáme ich na plech a pierkom ponatierame jemnou vrstvou olivového oleja. Pečieme na 180°C, 40 minút. Keď je baklažán upečený domäkka, pomocou lyžice vydlabeme dužinu a dochutíme limetkovou šťavou, soľou, korením a cesnakom. Túto zmes stačí rozmixovať ponorným mixérom. Dobrú chuť.