na slano v kuchyni

Treska v majonéze. Teda v jogurte.

Nemáš v Turecku tresku Ryba Košice? Ta si zrob svoju 😀

Ingrediencie:

  • 400g treska (3ks filety, môže byť aj mrazená)
  • 1 stredne veľká mrkva
  • 1 malá cibuľa
  • 1/2 malý zeler
  • 2 čl soľ
  • 1čl med (cukor)
  • korenie
  • 1 bobkový list
  • 1čl majoránka (alebo iné sušené bylinky- oregano, tymian…)
  • 2 malé kyslé uhorky
  • 1 téglik obľúbeného bieleho smotanového jogurtu
  • 1 hrnček octu
  • 1čl horčica

Postup:

V hrnci dáme variť vodu spolu so soľou, korením, bobkovým listom, bylinkami, medom a octom. Keď začne vrieť voda, vložíme do hrnca mrkvu a zeler nakrájané na väčšie kúsky. Po 10 minútach pridáme rybu a varíme ďalších 10-15 minút. Odstavíme a scedíme. Uvarenú rybu so zeleninou vymixujeme ponorným mixérom do hladka. Keď zmes vychladne, primiešame na jemno nastrúhanú kyslú uhorku, na drobno nakrájanú cibuľu, horčicu a jogurt. Dochutíme soľou a korením. Ak sa nám zdá málo kyslá, pridáme 1čl octu. Najlepšie chutí na druhý deň, spolu s čerstvými rožkami, napríklad týmito. Dobrú chuť.