na slano v kuchyni

Hrášková nátierka

Pôvodne som mala v pláne uvariť krémovú hráškovú polievku. Nuž, ale chýbala mi konzerva kokosového mlieka. A keďže som chcela ostať vo vegan rovine, nepoužila som kravské. Kešu oriešky ma zachránili a tak vznikla u nás dnes táto nátierka.

Ingrediencie:

  • 400g mrazený hrášok
  • 140g kešu raw
  • 1 ČL šťava z citróna
  • soľ
  • korenie

Postup:

Raw kešu oriešky vysypeme do misky a zalejeme vriacou vodou. Necháme odstáť 1 hodinu, aby zmäkli. Hrášok v hrnci s vodou necháme prevrieť a odstavíme. Scedíme a prelejeme studenou vodou. Hrášok si takto zachová peknú zelenú farbu. Kešu oriešky po hodine scedíme a vymixujeme spolu s hráškom do hladkej nátierky, dochutíme soľou a korením, pokvapkáme citrónom a máme hotovo. Dobrú chuť.

  •  
  •  

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.