na slano v kuchyni

Zeleninové lasagne

Veľký plech lasagní, pre veľkú, hladnú rodinu.

Ingrediencie:

  • 1 balík lasagní (ja som mala 500g balík lasagní a 5 plátkov mi zvýšilo)
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 4 väčšie paradajky
  • 1 zelená paprika
  • 1 červená paprika
  • 2 cukety
  • 1 baklažán
  • 1 paradajkový pretlak (150g)
  • 200g šampiňóny
  • čerstvá bazalka
  • 1 ČL sušené oregano
  • 1 ČL sladká paprika
  • 600g strúhaný syr (mozzarella)
  • soľ
  • korenie
  • olivový olej

Postup:

Vo väčšom hrnci na oleji opražíme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme pretlačený cesnak, na menšie kúsky nakrájanú papriku, šampiňóny a paradajky. Osolíme, okoreníme a pridáme oregano a sladkú papriku. Necháme pár minút prikryté podusiť a pridáme paradajkový pretlak. Premiešame a prilejeme horúcej vody toľko, aby bola omáčka redšia (cca 250ml). Necháme prevariť a dochutíme soľou a korením. Umytú cuketu a baklažán nakrájame na tenšie kolieska. Pripravíme veľký hlbší plech a naberačkou nalejeme na dno tenkú vrstvu omáčky. Na ňu naukladáme kúsky lasagní (surových, nepredvarených) vedľa seba. Na lasagne rozprestrieme omáčku, ktorú posypeme tenkou vrstvou strúhaného syra. Na syr naukladáme vrstvu koliesok cukety a jemne osolíme. Na rade je ďalšia vrstva lasagní, omáčky, syra a kolieska baklažánu, ktoré tiež jemne osolíme. Nasleduje posledná vrstva lasagní, omáčky a hrubšia vrstva syra nakoniec. Pekáč prikryjeme a pečieme v rúre na 180 stupňoch, 40 minút. Ja som prikryla pekáč druhým pekáčom a posledných 10 minút som piekla lasagne odokryté, aby sa syr navrchu pripiekol dozlata. Podávame ozdobené lístkami čerstvej bazalky. Dobrú chuť.

  •  
  •  

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.