na sladko v kuchyni

Banánovo-kakaová zmrzlina

Jasné, nie je to nič nové a prielomové, ale u nás obľúbené, a preto sa chcem sa vami o tento recept podeliť ❤.

Ingrediencie:

  • 3-4 prezreté banány
  • 1 PL kakao
  • sladidlo podľa chuti

Postup:

Prezreté banány nakrájame na kolieska a rozprestrieme ich do plytšej, uzatvárateľnej nádoby. Uložíme do mrazničky, aspoň do nasledujúceho dňa. Banány vytiahneme z mrazničky a necháme na linke „povoliť“ 15-20 minút. Premiestnime banány do nádoby, v ktorej budeme mixovať a rozdelíme ich na jednotlivé kolieska. Vymixujeme a pridáme kakao. Znovu vymixujeme, ak sa nám zdá málo sladká, pridáme sladidlo podľa chuti. Hotovo, môžeme podávať, dobrú chuť ❤.

Tip: Ak zmrzlinu uložíte späť do mrazničky, treba rátať s tým, že pri opätovnom podávaní bude potrebovať pár minút, aby zmäkla pri izbovej teplote.

Ďalší tip: Zásoby banánových koliesok zbieram postupne, ak niektoré z našich detí nezje celý banán, nakrájam ho a pridám k ostatným, už zamrazeným. Keď sa nádobka naplní, je čas na výrobu zmrzky 😊.