Zvýšil sa nám varený bulgur a v chladničke máme asi 2kg tekvice. Čo teda bude dnes na obed? Tekvicovo-bulgurové fašírky 😀
Ingrediencie:
na cesto:
- 2 hrnčeky vareného bulguru
- 300g tekvice (nastrúhaná na jemnom strúhadle)- ja som použila druh👉 tekvica obrovská
- 1 hrnček celozrnná špaldová múka
- 3 vajcia
- 2 kopcovité PL smotanový jogurt
- 100g strúhaná mozarella
- 2 strúčiky cesnaku
- hrsť nasekanej kôprovej vňate
- soľ
- korenie
Na jogurtový dip:
- 1 téglik obľúbeného smotanového jogurtu
- 1/2 póru nasekaného na drobno
- 1 čl citrónovej šťavy
- soľ
- korenie
Postup:
Zo všetkých ingrediencií pripravíme cesto. Na plech vystlaný papierom na pečenie, uložíme pomocou lyžice kôpky cesta, ktoré jemne utlačíme. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme cca 30 minút, dva plechy naraz. Všetky ingrediencie na dip zmiešame v miske a dochutíme soľou a korením.